AGERMANAMENT AMB LA CONFRADÍA DEL VINE DEL ECUADOR, SETEMBRE 2010

El passat 30 de setembre, la Confraria del Cava Sant Sadurní va celebrar a la seu de Torre Ramona l’acte d’agermanament amb la Cofradía del Vino del Ecuador. Una dotzena de representants d’aquesta associació van finalitzar el seu viatge al sud de França i al nord d’Espanya visitant algunes caves i cellers del Penedès, com Freixenet o Bodegues Torres. Ambdues entitats, representades per Pere Bonet, president de la Confraria del Cava Sant Sadurní, i per Grace Donoso, directora general de la Cofradía del Vino del Ecuador, van quedar agermanades intercanviant simbòlicament una ampolla de cava, etiquetada especialment per a l’ocasió, per una de vi negre elaborat a terres equatorianes. Al seu torn, Grace Donoso va ser investida Dama Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava i Pere Bonet, va ser nomenat Cofrade de Honor de la Cofradía del Vino del Ecuador.

AGERMANAMENT AMB LA DO CONCA DE BARBERÀ, JULIOL 2010

El Monestir de Poblet va acollir el passat 3 de juliol l’acte d’agermanament entre la Confraria del Cava i la Denominació d’Origen Conca de Barberà i la cerimònia d’investidura de cinc nous Confrares de Mèrit: Carles Andreu, president del Consell Regulador de la DO Conca de Barberà; David Rovira, president del Consell Comarcal de la Conca de Barberà; Anna Tarrés, seleccionadora nacional de natació sincronitzada; Josep Gomis, diputat a les Corts i setze anys alcalde de Montblanc; i Andreu Mayayo, catedràtic d’Història Contemporània.

Els presidents d’ambdues entitats van intercanviar simbòlicament una ampolla de cava per una de vi rosat de trepat, la varietat autòctona de la zona. Aquest va ser el tercer acte d’agermanament de la Confraria després d’haver-ho fet amb la DO Pla de Bages (2008) i la DO Costers del Segre (2009).