AGERMANAMENT AMB LA DO EMPORDÀ, JUNY 2012

La Confraria del Cava Sant Sadurní va segellar el passat 30 de juny de 2012 el seu agermanament amb la Denominació d’Origen Empordà. Una seixantena de persones van participar en els diferents actes que l’entitat Penedès va fer a terres empordaneses, i que van començar ja entrat el migdia amb una completa visita al conegut celler Empordàlia. L’extens recorregut per les instal·lacions de la firma vitivinícola incloure un tast de diferents productes que s’elaboren a l’empara de la DO Empordà.

El Monestir de Sant Pere de Rodes, un dels edificis més emblemàtics de la comarca de l’Alt Empordà, va acollir l’acte d’agermanament entre la Confraria del Cava Sant Sadurní i la DO Empordà, que es va fer just després de la visita a Empordàlia.

En el mateix espai, la sala capitular del monestir, també es va celebrar l’acte d’investidura de diferents personalitats empordaneses, que van ser nomenades Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava. Es va investir a José Blanch, president de la DO Empordà, Artur Suqué, president del Grup Castell de Peralada (que organitza l’exitós Festival de Peralada), i que ja era Confrare de Nombre de la Confraria, Jaume Nadal, president de l’empresa Francisco Oller SA (dedicada a la fabricació de taps de suro); Rafael Nadal, reconegut periodista vinculat a diferents mjans de comunicació com La Vanguardia, on escriu habitualment, a més de col·laborar amb 8TV, RAC1 i TV3. També ha estat director d’El Periódico de Catalunya entre 2006 i 2010, i va guanyar l’últim premi Josep Pla 2012, amb la novel·la Quan érem feliços.

La visita de la Confraria del Cava Sant Sadurní a l’Alt Empordà va acabar amb un dinar de germanor a la sala del mirador del celler Castell de Perelada.