El president dels Templers de la Serra de Banyuls és nou Confrare de Mèrit de la Confraria del Cava

  • L’entitat va investir Joan Miquel Parcé dissabte al vespre en un acte que es va fer a la seu de la Confraria del Cava, a Torre-ramona

La Confraria del Cava Sant Sadurní va investir dissabte al vespre el president dels Templers de la Serra de Banyuls, Joan Miquel Parcé, nou Confrare de Mèrit de l’entitat. L’acte es va fer a la seu de la Confraria a Torre-ramona i va aplegar una vuitantena de persones. Entre els assistents hi havia membres de la Confraria del Cava i dels Templers de Banyuls, però també d’altres confraries bàquiques del país com els Tastavins Penedès i el Consilium Vinourm Tarraconensium.

Abans de la investidura, els Templers i la resta d’integrants de les entitats bàquiques van ser obsequiats amb una actuació dels gegantons dels 7 Savis de Grècia, que formen part de la Festa de la Fil·loxera i també van poder gaudir d’una visita guiada a la seu de la Confraria. Després de la cerimònia, durant la qual Joan Miquel Parcé va declarar estar orgullós d’entrar a formar part d’una entitat que promociona el cava, es va oferir un sopar als assistents.

Durant la visita dels Templers de la Serra de Banyuls al Penedès, els gairebé quaranta integrants del col·lectiu també han visitat dos cellers, Freixenet i Torelló, i el Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní.

Entitats germanes

Fa gairebé un any, els Templers de la Serra de Banyuls i la Confraria del Cava Sant Sadurní es van agermanar en el transcurs d’un acte que es va fer a Mas Reig, seu social dels de Banyuls. Durant l’acte també es van investir membres de l’entitat bàquica francesa l’expresident de la Confraria del Cava, Pere Bonet, i l’actual president, Antoni de la Rosa i Torelló.