Grasset (baixa)
21oct 2016

Com comunicar el món del cava, al 3r Simposi de la Setmana del Cava

Un centenar de persones assisteixen a la trobada que s’ha celebrat a la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní, i ha moderat el periodista Joan Nebot

Sant Sadurní d’Anoia, 20 d’octubre del 2016.- La Confraria del Cava ha organitzat aquest dimecres la tercera edició del Simposi del Cava, que s’ha fet al celler de la Fassina de Can Guineu de Sant Sadurní d’Anoia. La iniciativa, que ha moderat el periodista Joan Nebot, director de Vinicat.cat, s’emmarca dins els actes de la 35a Setmana del Cava. Hi han assitit un centenar de persones, entre ells molts representants del sector cavista.

 

Congrés (baixa)

 

El tema que ha centrat el debat d’enguany és la relació del cava amb la comunicació. La majoria de ponències han girat al voltant d’aquest vincle, amb l’objectiu de trobar maneres de donar a conèixer els vins escumosos de la DO Cava, ja sigui a través de les xarxes socials, o els altres canals de comunicació. Una de les conferències destacades de la jornada ha estat “La realitat del cava per la Guia Peñín”, que ha conduit el director de la Guia Peñín, Carlos González. En la seva intervenció, González ha remarcat el canvi de tendència que hi ha hagut al sector, i ha assegurat que “els caves dolents ja no existeixen”. El director de la Guia Peñín també ha posat de relleu la qualitat dels caves que es fabriquen actualment, amb una especial rellevància dels que s’inclouen en la categoria Premium. “Jo ja estic convençut que el cava és un producte magnífic. Ara els que us heu de convèncer sou vosaltres”, ha dit Carlos González als cavistes, als que ha demanat que deixin de fer “guerra de guerrilles” i se centrin a promocionar conjuntament els seus productes i els defensin a tot arreu.

La darrera conferència de la jornada ha estat “Com comunicar el cava en temps de xarxes”, del popular periodista Xavier Grasset, que ha destacat la importància que aquest té per transmetre una marca als consumidors, i ha deixat clar que abans de comunicar als altres “hem d’aprendre a comunicar amb nosaltres mateixos”.

 

Carlos Gonzàlez (baixa)

 

Per cloure la jornada s’ha programat una taula rodona on s’han debatut totes les qüestions que han anat sorgint durant el congrés. Hi han participat tots els ponents que han intervingut durant el simposi. A més de Carlos González i Xavier Grasset, també hi han intervingut Adriana Chacón, Marta Conejos, Jordi Batlló, Grégory Rousse i Jordi Urbea. La taula l’ha moderat Daniel Olivares.

El congrés s’ha obert a les 9.10 h del matí amb la intervenció del president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, i la de l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell. La cloenda ha anat a càrrec de Joan Aregio, secretari d’Empresa i Competitivitat del Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya, que ha destacat la importància del sector vitivinícola per l’economia catalana deixant clar que “encara té molts reptes per assolir”. Aregio ha remarcat que els elaboradors “han de ser capaços de situar-se davant la mirada de la gent” i fer una crida perquè es faci servir un relat de “qualitat i història” per fer-ho.

Comentaris: 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>