Bonaventura Clotet destaca les bondats del cava en la seva investidura

La Confraria del Cava també investeix com a Confares de Mèrit a Ferran Latorre, Jordi Hurtado, Lucrecia, Francesc-Marc Álvaro, Jordi Rollán, Miquel Sen, Jordi Alcover, Sílvia Naranjo, Guillermo Cruz, Pau Arenós i Olalla Moreno

Clotet Baixa2

Sant Sadurní d’Anoia, 15 d’octubre de 2017.- La Confraria del Cava Sant Sadurní va investir ahir al vespre el doctor Bonaventura Clotet com a Confrare d’Honor de l’entitat. El reconeixement es va fer en el marc de la Investidura Tardoral de la 36a Setmana del Cava, que aquest any s’ha traslladat a les Caves Codorníu de Sant Sadurní. El científic, que en el seu parlament va destacar els beneficis de consumir cava, va assegurar que “en quantitats moderades, s’ha demostrat que ajuda a alentir l’envelliment”, va dir. Després de jurar fidelitat al cava, el va a doctor va assegurar que n’és un gran consumidor.

Bonaventura Clotet Sala (Barcelona, 1953) és Doctor en Medicina. Va ser cap de la unitat de VIH de l’Hospital Universitari Germans Trias i Pujol (HUGTiP) de Badalona entre 1987 i 2015, i des d’aleshores és cap de servei de Malalties Infeccioses del mateix hospital. Ha desenvolupat activitats de recerca en medicina interna i en malalties infeccioses, principalment en el camp de la infecció pel VIH i malalties relacionades. Dirigeix ​​un equip de més d’un centenar persones que fan recerca sobre sida, hepatitis, càncer i meta genòmica. Ha publicat més de 700 articles en revistes internacionals i nacionals.

Juntament amb el nou Confrare d’Honor, la Confraria del Cava va investir onze Confrares de Mèrit, i sis nous membres de número de l’entitat. Els personatges que han estat triats per ser investits de mèrit són:

 • Ferran Latorre, alpinista
 • Jordi Hurtado, presentador
 • Lucrecia, cantant
 • Francesc-Marc Álvaro, periodista
 • Jordi Rollán, pintor i autor del cartell de la 36ª Setmana del Cava
 • Olalla Moreno, actriu
 • Miquel Sen, periodista especialitzat en gastronomía
 • Jordi Alcover i Sílvia Naranjo, autors de la Guia de Vins de Catalunya
 • Guillermo Cruz, sommelier
 • Pau Arenós, periodista

Lucrecia baixa

 

Un dels parlaments més emotius de la nit va ser el de la cantant Lucrecia, que va dedicar una estrofa del bolero ‘Contigo aprendí’ al cava, cantant a capella. També va aixecar molts aplaudiments el presentador Jordi Hurtado, que en to humorístic va assegurar que el secret de la seva eterna joventut és consumir cava.

Seguint la línia encetada l’any passat de reconèixer una personalitat amb llarga trajectòria dins el sector del Cava, en la mateixa investidura es va homenatjar Josep Lluís Gramona, president d’Honor de Caves Gramona. El primer a rebre aquest mèrit va ser Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

 

Gramona baixa

 

Altres actes destacats de la 35a Setmana del Cava són:

 • 35 Congrés Internacional del Cava. S’ha organitzat pel 25 d’octubre sota el títol ‘El gust de la llum s. XXI’ i es farà a la seu de la Confraria del cava. (Veure programa adjunt)
 • Investidura dels Joves Confrares. Es farà el 28 d’octubre a la seu de la Confraria del Cava. Encara està per determinar qui es distingirà com a Jove Confrare d’Honor.
 • XI Cursa Solidària País del Cava. Es disputarà el diumenge 29 d’octubre. En les deu edicions anteriors, aquesta cursa ha aconseguit recaptar més de 100.000 euros per la Marató de TV3 que enguany estarà dedicada a les malalties infeccioses, un grup de patologies que causen una de cada tres morts al món.
 • 6a Nit Solidària del Cava. Tindrà lloc el 17 de novembre al MNAC i recaptarà beneficis per Càritas. Aquesta iniciativa ha recaptat més de 120.000 euros en quatre edicions.