Ferran Gironès guanya el primer Mastercava de la Jove Confraria

Una vintena de persones participen en aquest concurs que es va celebrar amb motiu del Cavatast a la seu de la Confraria del Cava.

Ferran Gironès es va proclamar diumenge vencedor de la primera edició del concurs de tast de cava amateur, Mastercava, que la Jove Confraria del Cava Sant Sadurní va organitzar coincidint amb la setmana del Cava i el Cavatast.

Amb 370 punts, Gironés es va imposar a la resta de participants en aquest certamen, que va tenir lloc diumenge a la seu de la Confraria del Cava, a Torre-ramona. Per ser el primer classificat, Ferran Gironès, enòleg de professió, va guanyar una nit d’allotjament al nou hotel que Mas Tinell ha obert fa pocs mesos a Vilafranca. El segon classificat (335 punts) va ser Lluís Garcia, que va guanyar un sopar degustació per a dues persones a Cal Blay Vint-i-cinc, i el tercer va ser Robert Altisent (317 punts), que va rebre un lot dels productes que van ser presents al tast.

El primer Mastercava va comptar amb la participació d’una vintena de persones, que van haver d’endevinar el nom i les qualitats d’una quinzena de referències de cava, totes elles presents a la XVII Mostra de Caves i Gastronomia, Cavatast. Els que es van inscriure al concurs podien tastar abans del certamen tots els productes que hi van prendre part, en col·laboració amb tots els cellers que van prendre part a la mostra.

La presidenta del la Jove Confraria del Cava Sant Sadurní, Maria Mata, s’ha mostrat molt satisfeta amb el desenvolupament de la iniciativa, i ha volgut agrair el suport que els joves confrares han rebut per organitzar el concurs, tant per part de la Confraria del Cava, com del Patronat de Turisme de Sant Sadurní.

Mata ha assegurat que el Mastercava tindrà continuïtat, i ha destacat la importància d’una activitat d’aquest tipus que en un futur “podria ser de referència”.