Ambaixadors 2
10oct 2016

Gemma Mengual i Roger Coma, primers Ambaixadors del Cava

  • Més de 1.500 persones han participat al brindis col.lectiu que s’ha fet a la plaça de l’ajuntament després del nomenament de Mengual i Coma

 

Brindis 2

Sant Sadurní d’Anoia, 8 d’octubre de 2016.- La nedadora de sincronitzada, Gemma Mengual, i l’actor Roger Coma, han estat nomenats aquest vespre Ambaixadors del Cava, una distinció que la Confraria del Cava Sant Sadurní ha creat enguany per reconèixer destacades personalitats de la societat i que aquestes, alhora, difonguin la cultura del Cava.

El nomenament de Roger Coma i Gemma Mengual s’ha fet en el marc de la inauguració de la 35a Setmana del Cava, que ha començat amb l’actuació dels Bastoners del País del Cava i del Ball de Gitanes de Sant Sadurní, a la plaça de la vila. L’acte ha inclòs un espectacular mapping* en homenatge al pagès i al cavista, amb guió de la companyia teatral Comediants. Hi han participat el Ball de Pagesos i els 7 Savis de Grècia de l’Associació de la Festa de la Fil·loxera. Després d’aquesta part més festiva s’han nomenat els nous Ambaixadors del Cava. En el seu parlament, Mengual ha recordat el vincle que l’uneix amb el Penedès, ja que el seu avi era fill d’aquesta terra. La nedadora ha assegurat que a casa seva no ha faltat mai el cava a les celebracions, com tampoc a l’hora de celebrar els seus triomfs esportius. Roger Coma, per la seva banda, ha dit que “el cava és un medicament que s’hauria de servir a les farmàcies” i ha apuntat que ja se sentia ambaixador d’aquest producte molt abans de ser nombrat ambaixador “de forma oficial”.

Per finalitzar l’acte, la Confraria del Cava ha proposat un brindis conjunt que ha comptat amb la participació de més de 1.500 persones. El moment s’ha rubricat amb una foto històrica.

El nomenament ha comptat amb la presència del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, i de l’alcaldessa de Sant Sadurní d’Anoia, Maria Rosell, entre d’altres.

 

 Gema i Roger 2

 

Nova Dama Confrare

La pròxima activitat que s’ha programat dins la Setmana del Cava és la Investidura Tardoral que enguany distingirà com a Dama Confrare d’Honor la cuinera Carme Ruscalleda, xef del restaurant Sant Pau, i la única dona al món que compta amb set estrelles Michelin. Ruscalleda, que és ambaixadora de Catalunya Regió Europea de la Gastronomia 2016, serà investida a la seu de la Confraria del Cava, el divendres 14 d’octubre. Al seu costat, s’investiran també diverses personalitats com a Confrares de Mèrit i de Número.

Una de les novetats d’aquest acte és que la Confraria enceta enguany el reconeixement a la trajectòria de destacats cavistes. El primer serà Josep Ferrer i Sala, president d’honor del Grup Freixenet.

Altres actes destacats de la 35a Setmana del Cava són:

  • Simposi “El cava i la comunicació”. Tindrà lloc el dimecres 19 d’octubre al Centre d’Interpretació del Cava de Sant Sadurní.
  • Investidura dels Joves Confrares. Es farà el 22 d’octubre a la seu de la Confraria del Cava. Encara està per determinar qui es distingirà com a Jove Confrare d’Honor.
  • X Cursa Solidària País del Cava. Es disputarà el diumenge 30 d’octubre. En les nou edicions anteriors, aquest cursa ha aconseguit recaptar més de 100.000 euros per la Marató de TV3 que enguany estarà dedicada a l’Ictus i les lesions medul·lars i cerebrals traumàtiques.

5a Nit Solidària del Cava. Tindrà lloc el 25 de novembre al MNAC i recaptarà beneficis per Càritas. Aquesta iniciativa ha recaptat més de 125.000 euros en quatre edicions.

Comentaris: 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>