IX CSPC - Cartell 20150814_retallat2
14ago 2015

La Confraria vol que la novena Cursa País del Cava sigui la més solidària

premsa

Ser més solidaris. Aquest és l’objectiu que s’han marcat la Confraria del Cava i l’empresa Octagon Esedos per a la novena edició de la Cursa Solidària País del Cava, que se celebrarà el pròxim diumenge 25 d’octubre. L’activitat s’ha presentat aquest matí a la seu del Consell Comarcal de l’Alt Penedès, amb la presència del president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, del regidor de l’Ajuntament de Vilafranca, Raimon Gusi, del conseller comarcal d’Esports, Raúl Casado, del conseller comarcal de Turisme, Sergi Vallès, de Santi Soler, d’Octagon Esedos i de Francesc Osuna, director tècnic de la cursa.

Com l’any passat, tant la Confraria del Cava com Octagon Esedos s’han marcat per aquesta novena edició l’ambiciosa fita d’arribar als 2.000 corredors, els mateixos que van participar en aquesta iniciativa ara fa quatre anys. Al 2014, la cursa va recollir més de 13.000 euros per la Marató de TV3, gràcies a les 1.300 persones que van participar-hi. Aquesta fundació será també enguany l’entitat beneficiària del que es recapti amb la iniciativa, i destinarà els fons que rebi a la investigació de les malalties metabòliques. Durant els vuit anys que s’ha dut a terme la carrera, la Cursa Solidària País del Cava ha aplegat més de 80.000 euros per la Marató de TV3.

L’hora de sortida seran les 10 del matí, i el punt d’inici la rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès. La cursa recorrerà els poc més de 13 quilòmetres que separen la capital de l’Alt Penedès de Sant Sadurní d’Anoia. Com és habitual, mantenint el caràcter familiar de la iniciativa –un dels trets diferencials de l’activitat-, està previst que es pugui cobrir aquesta distància amb un màxim de 3 hores. També enguany hi haurà tres punts d’avituallament durant el trajecte, que s’ubicaran als municipis d’Avinyonet del Penedès, Subirats (davant del restaurant Sol i Vi) i Sant Sadurní.

Per aquesta novena edició es manté el servei de bus que traslladarà gratuïtament els corredors que es vulguin desplaçar des de Sant Sadurní fins a Vilafranca, per prendre part en la sortida, com els que vulguin tornar a la capital penedesenca un cop finalitzada l’activitat. També es mantenen els serveis de dutxa i vestidors, que s’instal·laran a la zona esportiva de Sant Sadurní, i el de fisioterapeuta, que s’oferirà en col·laboració amb Serveis Mèdics Penedès.

El preu per a inscriure’s a la cursa és de 10 euros, que es destinaran íntegrament a la Marató de TV3. Els que hi vulguin participar ho podran fer apuntant-se a la pàgina web www.runedia.com/inscripcio/20150846/#sthash.4kjQm8wW.dpuf o a la de la Confraria del Cava. Les inscripcions es tancaran el 21 d’octubre. Els corredors podran passar a buscar els seus dorsals a la seu del Patronat de Turisme de Sant Sadurní, el divendres 23 d’octubre, i un dia després a la seu d’enoturismePenedès a Vilafranca, i en una carpa que s’ubicarà a la rambla Sant Francesc, davant del Casino. El mateix dia de la cursa es repartirán els que quedin.

Reconeixements per tothom

A més del premi habitual, que entrega a l’home i la dona més ràpids el seu pes en cava, aquest any també es manté el Memorial Pitu Cols, membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys que va morir l’any 2012. Aquest premi, patrocinat pel també confrare de l’entitat, Tomàs Salvador, guardonarà el participant més jove i el més veterà de la cursa. Segueix un any més el Premi Avinyonet del Penedès i el Premi Subirats.

Els que ho vulguin podran comprar per 6 euros la samarreta de la cursa a la mateixa pàgina web on es faran les inscripcions.

Inscripció oberta de la IX Cursa Solidària País del Cava

www.runedia.com/inscripcio/20150846/#sthash.4kjQm8wW.dpuf

La Confraria del Cava de Sant Sadurní i Octagon Esedos organitzen la IX Cursa Solidària País del Cava amb l’objectiu de donar a conèixer el món del cava i alhora col•laborar amb les causes solidàries de La Marató de TV3, que enguany va dirigida a les malalties de la diabetis i l’obesitat, les dues malalties metabòliques amb més incidència a Catalunya, donat que afecten a una de cada quatre persones; aportant la recaptació íntegre de la inscripció dels participants a la cursa.

La cursa es oberta a tothom que accepti i respecti el present reglament.

DESNIVELLcursa

REGLAMENT

01 CURSA

Dia: Diumenge 25 d’octubre 2015.

Sortida: Rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès – 10’00 h.

Arribada: Pla d’en Mestres de Sant Sadurní d’Anoia.

Distància i recorregut: El trajecte té una distància de 13’4 km i va de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní d’Anoia per les carreteres C-15 i C-243. Es pot participar corrent o caminant. El trànsit estarà tallat durant la cursa i es dona un temps màxim de tres (3) hores per finalitzar la cursa. Els quilòmetres estaran degudament senyalitzats.

Pitrals: s’entregaran el divendres 23 a l’Oficina de Turisme de Sant Sadurni d’Anoia (CIC Fassina), el dissabte 24 d’octubre a l’Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (Km0 EnoturismePenedès), i el mateix diumenge 25 d’octubre a partir de les 08’00h a la sortida de la cursa. El xip pel cronometratge va adossat al pitral i es d’un sol ús, no s’ha de retornar; per això, el pitral ha d’estar ben visible. El canvi de pitral suposa la desqualificació. Queda totalment prohibit entrar al recinte d’arribada sense pitral.

La cursa podrà ser suspesa o modificada per inclemències   meteorològiques o qualsevol altra incidència, si així ho determina el director de cursa.

Els únics vehicles que podran seguir la cursa seran els expressament autoritzats per l’organització.

Aquesta cursa es regeix pel reglament oficial de la comissió de curses de fons de la Federació Catalana d’Atletisme.

 

02 CATEGORIES

La cursa està estructurada en les categories per gènere (masculina i femenina); i per edat (Júniors – menys de 18 anys, Sèniors – de 18 a 34 anys, Veterans A – de 35 a 45 anys, Veterans B – més de 46 anys).

 

03 INSCRIPCIONS

Els passos a seguir per inscriure’s son els següents:

 1. Accedir a www.runedia.com/inscripcio/20150846/
 2. Omplir degudament el formulari d’inscripció.
 3. Efectuar el pagament seguint les indicacions del sistema.
 4. Imprimir el comprovant d’inscripció per presentar a la recollida del dorsal.

 

Un cop acceptada la inscripció, no es tornarà el seu import. Les inscripcions es tancaran el 21 d’Octubre de 2015 o quan s’arribi als 2.000 participants. NO S’ACCEPTARAN INSCRIPCIONS EL MATEIX DIA DE LA CURSA.

Preu inscripció: 10€, íntegrament destinats a La Marató de TV3.

 

04 SERVEIS ALS PARTICIPANTS

Transport: La cursa comptarà amb autobusos llançadora que faran el recorregut Sant Sadurní d’Anoia – Vilafranca del Penedès – Sant Sadurní d’Anoia. El primer servei començarà a les 8:00h a Sant Sadurní i l’últim autobús sortirà també des de Sant Sadurní a les 13:30h. Els punts de recollida dels participants seran al C.A.P. de Sant Sadurní (C/ Gelida sn) i la parada d’autobús del carrer de Santa Clara de Vilafranca del Penedès.

Avituallaments: Hi haurà 3 punts d’avituallament, un a La Granada (aigua i fruita), un altre a Subirats/Sol i Vi (aigua i fruita) i un darrer a l’arribada a Sant Sadurní d’Anoia (Aquarius)

Dutxes i vestidors: Desprès de la cursa, els participants podran dutxar-se i canviar-se de roba en el Pavelló Municipal de Sant Sadurní d’Anoia situat a la zona esportiva.

Guarda-roba: Els participants podran entregar les seves pertinences personals dins d’una bossa/motxilla en el recinte de la sortida i l’organització les traslladarà i les entregarà al seus propietaris en el recinte de l’arribada de Sant Sadurní d’Anoia.

Medicina Esportiva: Atencions durant el trajecte quan sigui necessari.

Fisioteràpia: En el recinte d’arribada.

 

05 PREMIS

Absolut: El primer classificat absolut masculí i la primera classificada absoluta femenina rebran el trofeu de campió i el seu pes en ampolles de cava.

Categoria: Trofeu pels 3 primers classificats de cada categoria masculina i femenina. Quedaran exclosos els guanyadors de l’absoluta.

III Memorial Pitu Cols: aquest premi s’entregarà al participant més gran i al més jove. La organització podrà demanar el document corresponent per comprovar la edat dels participants.

Premi Avinyonet, l’origen de la vinya

Un lot de productes del municipi per al primer de cada categoria (8 lots en total) i dues entrades per a la visita al monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs per als 100 primers a arribar a la meta.

 III Gran Premi Subirats Capital de la Vinya:

 

 • 1 premi a l’equip masculí/femení que finalitzi la prova amb la participació més nombrosa.
 • 1 premi al millor equip masculí sumant el temps dels 5 primers.
 • 1 premi al millor equip femení sumant el temps dels 3 primers.

El premi son visites enoturístiques del municipi de Subirats.

 

 06 OBSEQUIS PER A TOTS ELS PARTICIPANTS

Copa de Cava i coca pels participants majors de 18 anys i detall de xocolata i coca pels participants menors de 18 anys.

Placa de Cava commemorativa de la cursa.

Situació KM

07 ACCEPTACIÓ I CONSENTIMENT

Amb l’acceptació d’aquest reglament, cada participant o el seu tutor reconeix que la seva participació en aquesta cursa implica riscos. En conseqüència, allibera els organitzadors, patrocinadors, col·laboradors, treballadors i entitats implicades a la cursa de totes les accions, plets i demandes de qualsevol tipus legal o equitat, incloent, encara que no de forma única, el risc de lesió per participar en aquesta cursa i el risc de pèrdua d’objectes personals per robatori o altres. El participant declara haver estat examinat per un metge i declarat en condicions per poder participar.

Tanmateix, el participant dóna el seu consentiment als organitzadors per gravar qualsevol o tota la participació en aquesta cursa en forma de fotos, vídeo, televisió o altres mitjans, coneguts o no, per a utilitzar-los, sense importar qui, en qualsevol forma de publicitat, promoció, anuncis, etc, sense cap tipus de reemborsament cap al participant, ni la necessitat de pagar cap tarifa.

 

ORGANITZADORS

 • Confraria del Cava Sant Sadurni
 • Octagon Esedos S.L.

 

PATROCINADORS INSTITUCIONALS

 • Consell Comarcal de l’Alt Penedès
 • Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 • Ajuntament de la Granada
 • Ajuntament d’Avinyonet del Penedès
 • Ajuntament de Subirats
 • Ajuntament de Sant Sadurni d’Anoia

 

PATROCINADORS

 • Consell Regulador del Cava
 • Diputació de Barcelona
 • El Periódico
 • Marc Marti
 • Manter
 • RAC 105
 • Sport

 

COL.LABORADORS

 • Autocars Vendrell: un autocar pel transport de participants
 • Ca l’Arseni: coca
 • Cadena Ser: promoció
 • Cobega: 2.000 llaunes d’Aquarius.
 • Club Esportiu Penedès: organització tècnica de la cursa
 • Construccions Tabaquista: identificadors sortida i quilometratge
 • Decordal: trofeu Memorial Pitu Cols
 • Deixalles i Transports A. Plazas S.A.: logística
 • El 3 de Vuit: promoció
 • Esports Penedès: promoció
 • Federació Catalana d’Atletisme: cobertura federativa.
 • Il Picarolo: manutenció voluntaris
 • El Cargol: promoció
 • Mas Albornà: neteja i vehicle tancament de cursa
 • Món del Cava: logística
 • Oficina de Turisme de Sant Sadurni d’Anoia (CIC Fassina): cessió espai recollida pitrals
 • Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (Km0 EnoturismePenedès: cessió espai recollida pitrals
 • Penedès Televisió: promoció
 • Pere Amat: vehicle guarda-roba
 • Protecció Civil: vigilància i seguretat
 • Radio Sant Sadurni: promoció i locució de l’arribada
 • Radio Vilafranca: promoció
 • Restaurant – Cafeteria Casino: cessió pèrgola recollida pitrals
 • Robert Cardús: copes
 • Serveis Mèdics Penedès: servei de rehabilitació (fisioteràpia) i servei de medicina esportiva (metges).
 • Serveis Penedès: cronòmetre arribada
 • Simon Coll: xocolata
 • Sol i Vi: avituallament Subirats
 • TN Produccions: reportatge audiovisual i informació web
 • TR3SC: promoció
 • Vilamòbil Audi
 • Universitat Rovira i Virgili: promoció

 

INFORMACIÓ

Per més informació:

www.runedia.com/inscripcio/20150846/

Confraria del Cava – 93 891 28 03

Octagon Esedos – 93 818 29 00

flyer cursa del cava 2015_148x210r-1 copia flyer cursa del cava 2015_148x210r-2 copia

Comentaris: 4

4 responses on “La Confraria vol que la novena Cursa País del Cava sigui la més solidària

 1. Jordi escrigué:

  On es pot comprar la samarreta d la cursa del cava 2015?A l’inscripció no hi havia l’opció. Gràcies

 2. octagon escrigué:

  la samarreta ja està a la venda a partir d’avui, la pots adquirir a http://www.runedia.com/cursa/20150846/cursa-solidaria-pais-del-cava/2015/ clica a Inscriure’m i tria la modalitat d’inscripció que desitgis.
  Per saber les mides de les talles ves a Més informació i Documents associats.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>