INVESTIDURA INTERNACIONAL DE BRASIL, MAIG 2012

Un grup de 24 membres de la Confraria del Cava Sant Sadurní van viatjar al mes de maig a Brasil, país on l’associació hi va celebrar la quarta investidura internacional que organitza al llarg de la seva historia. Segons recullen les dades del Consell Regulador del Cava, Brasil ha triplicat les exportacions de cava els darrers quatre anys, un fet que va ser determinant a l’hora d’escollir la destinació d’aquesta darrera activitat a l’estranger.

Com és habitual, la Confraria del Cava va aprofitar el seu viatge per investir un nou Confrare d’Honor. En aquesta ocasió, el personatge escollit per passar a formar part de l’entitat va ser l’alcalde de Rio de Janeiro, Eduardo Paes, que dimarts de la setmana passada va jurar fidelitat al cava juntament amb Narcisa Tamborindeguy, pel seu paper rellevant en la societat artística carioca; Antenor Barros Leal, President de l’Associació Comercial de Rio de Janeiro; Marcelo Torres, propietari de la cadena Best Fork, reconegut restaurador i sommelier carioca; i Josier Vilar, President del Moviment Junta Rio per la Salut, que van ser nomenats Confrares de Mèrit de l’entitat. A l’acte, on també s’hi van investir altres personalitats brasileres, hi van assistir més de 150 persones.

L’estada a Rio de Janeiro també es va aprofitar per fer una jornada tècnica i un showroom, al que hi van participar els cellers Freixenet; Segura Viudas;  Codorníu; Juvé & Camps, i Gramona. Unes 140 persones van ser presents en aquestes activitats que tenien com a objectiu principal promocionar el cava.

A banda de la parada a Rio de Janeiro, el viatge a Brasil va tenir altres parades pels membres de la Confraria del cava. A Porto Alegre s’hi va fer una reunió empresarial d’intercanvi de coneixements del cava, amb els vins brasilers a les Bodegues Salton. Per altra banda, a Sao Paulo s’hi va organitzar una segona investidura, en la que es va investir un altre grup de Confrares de Mèrit. L’acte va comptar amb la presència de 140 assistents. També en aquesta ciutat s’hi va celebrar una jornada Tècnica i un showroom, amb un públic de 140 persones, i una reunió empresarial que va tenir com a escenari l’Instituto Cervantes, i que van poder seguir uns quaranta interessats en el sector del cava.