Tast Congrés baixa
27oct 2017

La Confraria busca solucions al ‘Gust de Llum’ al 35è Congrés del Cava

Més de 160 persones han participat al 35è Congrés que s’ha fet aquest matí a la seu de la Confraria del Cava a Torre-Ramona

Sant Sadurní d’Anoia, 26 d’octubre del 2017.- La seu de la Confraria del Cava, a Torre-Ramona (Subirats), ha acollit aquest dimecres la 35a edició del Congrés Internacional del Cava, una de les activitats emmarcades en la 36a Setmana del Cava. Sota el títol ‘El gust de la llum’, la trobada –que ha comptat amb l’assistència de més de 160 persones- s’ha endinsat en la problemàtica que genera la llum sobre els caves i els vins, quan aquests productes hi estan exposats un llarg període de temps, ja sigui en els prestatges d’una línia de distribució o bé per la il·luminació que hi ha als cellers.

Tal com ha recordat Joan Miquel Canals, degà de la Facultat d’Enologia de la Universitat Rovira i Virgili (URV) i impulsor del Congrés juntament amb Jaume Gramona, president de l’Institut del Cava, aquest és un problema que ha “ressorgit” com a conseqüència de l’augment de l’ús d’ampolles blanques i de no afegir sulfurós als productes vinícoles. “Era una qüestió que semblava oblidada”, ha dit Canals, “però la minimització dels additius en els caves i els vins l’ha fet renéixer. Ara, el que hem de mirar és de combatre aquest tema, però amb noves eines”.

Precisament d’això, de trobar solucions a l’anomenat “gust de llum”, és del que més s’ha parlat en el congrés. Amb ponents de renom com el doctor Vicente Ferreira, catedràtic de Química Analítica i director del Laboratori d’Anàlisi de l’Aroma i Enologia (LAAE) s’ha intentat donar resposta a aquesta qüestió, que també ha estat el tema del tast final del Congrés. Aquesta activitat, que s’ha fet al restaurant Sol i Vi, ha permès als assistents tastar diversos productes afectats pels efectes que la llum els produeix, i diferenciar-los dels que no ho estan.

Taula congrés baixa2

Diferents personalitats del sector cavista han assistit enguany al Congrés, com el president del Consell Regulador del Cava, Pere Bonet, que ha estat l’encarregat d’obrir la sessió, o el president de PImecava,Xavier Nadal, que ha assistit com a oient a les ponències.

Com és habitual, la benvinguda als assistents a la jornada l’ha donat el president de la Confraria del Cava, Antoni de la Rosa i Torelló, que ha recordat alguns dels actes destacats que s’inclouen en la 36a Setmana del Cava, com la XI Cursa Solidària País del Cava, que diumenge 29 d’octubre recaptarà fons per la Marató de TV3. La clausura de la jornada l’ha fet Salvador Puig, director general de l’INCAVI.

Comentaris: 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>