Dolors Montserrat2
28nov 2016

La Confraria del Cava recapta 43.240 euros amb la V Nit Solidària del Cava

Amb les cinc edicions d’aquesta iniciativa, l’entitat ja ha recollit més de 160.000 euros que per finançar beques menjador de Càritas


Sant Sadurní d’Anoia, 26 de novembre de 2016.-
 La Confraria del Cava Sant Sadurní va celebrar ahir al vespre, a la sala oval del MNAC, la cinquena edició de la Nit Solidària del Cava, que enguany ha comptat amb la participació de més de 350 persones. L’objectiu de la trobada, com ja és habitual, era recollir fons a benefici de Càritas, una fita que s’ha assolit amb un èxit destacable. En aquesta cinquena edició la recaptació ha estat de més 43.240 euros, que serviran l’entitat humanitària per finançar beques menjador fora del període escolar, a les 10 diòcesis que hi ha arreu de Catalunya. Amb les cinc Nits Solidàries la Confraria ja ha aconseguit recaptar més de 160.000 euros (més de 23.000 euros amb el primer sopar, 20.136 amb el segon, 40.839 euros amb el tercer i 41.220 euros l’any passat).
Com els dos anys anteriors, la Nit Solidària del Cava ha comptat aquest 2016 amb la implicació extraordinària de l’Obra Social de La Caixa, que ha doblat els diners que havia aconseguit recaptar la Confraria del Cava. L’entitat financera ha lliurat 21.620 euros que es donaran també a Càritas. CaixaBank, un any més, ha agraït a la Confraria del Cava l’oportunitat de poder col.laborar en aquest sopar solidari a través de la seva Obra Social.

Taules2

Un sopar intens

La V Nit Solidària del Cava ha comptat amb la presència de destacades personalitats del món de la política i la societat catalana, i també de la majoria de representants del sector del cava. Una de les assistències més remarcables ha estat la de la ministra de Sanitat, Benestar Social i Igualtat, Dolors Montserrat, que té un vincle especial amb la Confraria del Cava, ja que va ser presidenta dels Joves Confrares uns anys. Montserrat, que va tancar l’acte al MNAC, va comparar la plaga de la fil.loxera amb la crisi que han travessat Catalunya i l’estat espanyol, i ha apuntat que “només plegats i fent gala de la solidaritat ens en sortirem”. En el mateix sentit es va expressar la consellera d’Educació, Meritxell Ruiz, que va remarcar el “caràcter solidari del poble català” i va apuntar que “només la col.laboració público-privada farà que puguem acabar d’aixecar el cap després de la crisi tan greu que hem patit”.
Enguany, els xecs amb la recaptació els ha recollit el nou president de Càritas, Francesc Roig, que ha substituït recentment Carme Borbonès en el càrrec. Antoni de la Rosa i Torelló, president de la Confraria del Cava, va tenir un record per Borbonès, i també va aprofitar la seva intervenció per apuntar la importància d’un acte com la Nit Solidària del Cava, que demostra la “responsabilitat social” dels cavistes.

xec
Diferents personalitats s’han volgut sumar a la iniciativa solidària, entre les quals destaca la presència de dos protagonistes de luxe, la de Roger Coma i Gemma Mengual, que el passat 8 d’octubre van ser nomenats com a primers Ambaixadors del Cava. La il·lustradora Pilarín Bayès i l’actriu Margalida Grimalt –parella de Roger Coma-, tampoc es va voler perdre la cita. La V Nit Solidària del Cava també va comptar amb l’actuació musical del reconegut actor Pep Plaza, que en aquesta ocasió va oferir un espectacle acompanyat de la seva dona, la cantant Txell Sust.

Comentaris: 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>