capçalera
20nov 2017

La Confraria recapta 41.529 euros amb la VI Nit Solidària del Cava

Amb les sis edicions d’aquesta iniciativa, l’entitat ja ha recollit més de 200.000 euros que per finançar beques menjador de Càritas

Durant la Nit Solidària es va lliurar a la Fundació de la Marató de TV3 la recaptació de la darrera Cursa Solidària País del Cava, de 15.704 euros

Sopar general premsa2

Sant Sadurní d’Anoia, 18 de novembre de 2017.- La Confraria del Cava Sant Sadurní va celebrar ahir al vespre, a la sala oval del MNAC, la sisena edició de la Nit Solidària del Cava, que enguany ha comptat amb la participació de gairebé 300 persones. Gràcies a les seves aportacions, la Nit Solidària ha recaptat aquest any 41.529 euros, que serviran l’entitat humanitària per finançar beques menjador fora del període escolar, a les 10 diòcesis que hi ha arreu de Catalunya. Amb aquesta aportació, Càritas en té per cobrir les necessitats de 7 mesos. Sumant les sis Nits Solidàries que la Confraria que ha organitzat fins ara, l’entitat ha aconseguit recaptar més de 200.000 euros.
Com els tres anys anteriors, la Nit Solidària del Cava ha comptat aquest 2017 amb la implicació extraordinària de l’Obra Social de La Caixa, que ha doblat els diners que havia aconseguit recaptar la Confraria del Cava. L’entitat financera ha lliurat 20.764 euros que es donaran també a Càritas.

Aquest any també s’ha aprofitat la Nit Solidària per lliurar a la Fundació de la Marató de TV3 el xec amb la recaptació de la darrera Cursa Solidària País del Cava, que es va celebrar el 29 d’octubre i va recollir 15.704 euros.

Sopar sorteig premsa2
Un sopar intens
Diferents personalitats s’han volgut sumar aquest 2017 a la iniciativa solidària, entre les quals destaca la presència de dos protagonistes de luxe: la de Jordi Cruz, que aquest any ha estat nomenat ambaixador del Cava, i la d’Ona Carbonell, que va ser Reina del Cava el 2014. La il·lustradora Pilarín Bayès, una habitual en aquesta cita solidària, i l’escriptora Asha Miró, tampoc es van voler perdre l’acte. La V Nit Solidària del Cava també va comptar amb l’actuació musical del cor Vakombà, un dels participants en l’edició del 2014 del programa de TV3 ‘Oh, happy day’. La presentadora Elisabet Carnicé va conduir la Nit Solidària.

Una de les novetats de l’edició d’enguany ha estat el sorteig d’una obra del pintor Jordi Rollán, autor del cartell de la 36a Setmana del Cava i del cartell de la Nit Solidària, i de dos il·lustracions de Pilarín Bayés. Amb la venda d’aquests tiquets es va aconseguir recollir 3.030 euros.

Enguany, els xecs amb la recaptació els ha recollit el nou president de Càritas, Francesc Roig, que va destacar la importància d’aportacions com la de la Confraria del Cava, ja que segons va explicar “la crisi ha cronificat la pobresa”. “Actuacions com aquesta demostren la solidaritat del país”, va remarcar. Per la seva banda, Antoni de la Rosa i Torelló, president de la Confraria del Cava, també va aprofitar la seva intervenció per apuntar la rellevància d’un acte com la Nit Solidària del Cava, recordant una vegada més la “responsabilitat social” que demostren els cavistes amb aquest tipus d’activitats.

 

Comentaris: 0

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

Podeu fer servir aquestes etiquetes i atributs HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>