LA NEDADORA BADALONINA MIREIA BELMONTE VA SER CORONADA REINA  DEL CAVA 2012

La nedadora badalonina Mireia Belmonte va ser coronada el 6 d’octubre al vespre Reina del Cava 2012, en un acte multitudinari que va aplegar un gran nombre de públic a la plaça de l’Ajuntament de Sant Sadurní d’Anoia. Belmonte, que va rebre el reconeixement, sobretot, dels més petits, es va mostrar en tot moment molt emocionada i va assegurar que tots els seus triomfs els celebra amb cava. L’esportista va lluir per a l’ocasió un vestit de núvia de Rosa Clarà fet amb voile de seda natural, amb l’escot brodat amb tul de seda i cristall italià i la faldilla amb un gran caient que li donava al vestit un moviment vaporós i elegant. La nova Reina del Cava va ser coronada amb una corona gentilesa d’Swarovski, la mateixa firma que ha creat les joies que va lluïr l’esportista.

Nascuda el 10 de novembre del 1990 a Barcelona, i amb només 22 anys, Miss Belmont (pseudònim que Belmonte fa servir al seu compte de Twitter) és actualment una de les esportistes més reconegudes del panorama esportiu del país, després de les dues medalles de plata que va guanyar als passats Jocs Olímpics de Londres, a les proves dels 200 metres papallona i 800 metres estils. Al llarg de la seva carrera esportiva ha militat en diferents clubs com el Club Natació Badalona, on va iniciar la seva carrera, el Club Natació d’Hospitalet o, més recentment, el Club Natació Sabadell.

Pere Bonet, president de la Confraria del Cava, i Josep Maria Ribas, alcalde de Sant Sadurní d’Anoia, van acompanyar la Reina del Cava al balcó de l’Ajuntament juntament amb les seves vuit Dames d’Honor, que van arribar a la plaça de la vila amb el tradicional cercavila a sobre d’un cotxe d’època. Tampoc hi van faltar els Falcons de Vilafranca que van fer un  pilar de cinc per entregar-li a Mireia Belmonte la primera copa d’espumós després de ser coronada reina.

Abans de la coronació, el grup Dagoll Dagom va inaugurar la XXXI Setmana del Cava amb un pregó musical, que va incloure alguns fragments de ‘Cop de rock’, el darrer espectacle creat per la companyia, que fa un repàs de les cançons més destacades de la història recent de la música feta en català. Per l’ocasió, el grup que dirigeix Joan Lluís Bozzo va crear una cançó especial que feia referència a la Setmana del Cava i als moments de felicitat als que s’associa el consum de cava.

Després de la coronació de Mireia Belmonte com a Reina del Cava es va oferir un aperitiu en el seu honor a la Fassina de Can Guineu, al que hi va assistir un gran nombre de persones. A les dotze de la nit, la festa va seguir amb la Nit Jove del Cava ‘I LOVE CAVA’, organitzada pels Joves Confrares a l’Ateneu.