150 professionals i estudiants van assistir al XXVIII Congrés Internacional del Cava

La Confraria del Cava va signar amb la Federació Espanyola del Vi i la Fundació per a la Investigació del Vi i la Nutrició (FIVIN) el conveni d’adhesió al programa europeu WINE IN MODERATION La seu de la Confraria del Cava, a Torre Ramona, va acollir dimecres 6 d’octubre, la 28a edició del Congrés Internacional del Cava celebrat en el marc dels actes de la XXIX Setmana del Cava. El president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, va presidir l’obertura del congrés, juntament amb el vicepresident de la Confraria del Cava i director tècnic del congrés Jaume Gramona. La cloenda d’aquesta edició va anar a càrrec del director general de l’INCAVI, Oriol Guevara.

Uns 150 professionals i estudiants del món de la producció i elaboració del cava es van inscriure en aquesta convenció en què hi participaren com a ponents una desena d’experts procedents de prestigioses institucions nacionals i internacionals. Durant tot el matí es van presentar diverses ponències tècniques sobre el control

microbiològic en l’elaboració de cava i sobre el paper de l’oxigen en els vins espumosos. El professor José Ramon Lisarrague va fer una valoració de la verema al Penedès d’aquest any, i l’enòleg francès Denis Bunner, sobre la verema de la regió de la Xampanya. La part final del Congrés es va dedicar a les propietats organolèptiques del cava i el sommelier Agustí Peris va oferir un curiós tast de vins espumosos elaborats al Regne Unit.

La Confraria del Cava és la primera confraria bàquica que s’incorpora al programa europeu WINE IN MODERATION En finalitzar el XXVIII Congrés Internacional del Cava, la Confraria del Cava va signar el conveni d’adhesió al programa WINE IN MODERATION, una iniciativa europea que promou el consum responsable de vi i cava com una norma socio/cultural amb l’objectiu de prevenir i reduir l’abús i els danys relacionats amb el consum d’alcohol. Al mateix temps, el programa intenta preservar el lloc que el vi i el cava ocupen en el marc de l’economia i la cultura de la societat europea. La Confraria del Cava és la primera confraria bàquica del món que s’adhereix al programa Wine In Moderation. El president de la Confraria del Cava, Pere Bonet, el secretari general de la Federació Espanyola del Vi, Pau Roca i el secretari general de FIVIN,Domingo Valiente, van signar el conveni d’adhesió, segons el qual, la Confraria del Cava es compromet a la difusió del principal missatge comú de moderació i a complir el codi d’Autoregulació del Vi en Matèria de Publicitat i Comunicacions Comercials de la Federació Espanyola del Vi.