La VIII Cursa Solidària País del Cava recull 13.836 euros per la Marató
 • Més de 1.300 persones han corregut aquest matí en una nova edició d’aquesta iniciativa solidària de la Confraria del Cava i Octagon Esedos

El Penedès ha viscut aquest matí una nova edició de la Cursa Solidària País del Cava, que cada any recull milers d’euros per la Marató de TV3. Més de 1.300 persones han participat enguany en la vuitena cursa solidària, que organitzen conjuntament la Confraria del Cava Sant Sadurní i Octagon Esedos, que ha aconseguit recaptar 13.836 euros. Com ja és habitual, els beneficis de la cursa s’han donat íntegrament a la Marató de TV3, que aquest any estarà dedicada a la investigació de les malalties coronàries.

Pel que fa a la vessant esportiva de la iniciativa, aquest any els primers a recórrer els poc més de 13 quilòmetres que separen Vilafranca del Penedès i Sant Sadurní d’Anoia han estat el corredor Raul Gonzàlez Devis (46’47”), en la categoria masculina, i la atleta Jessica Bonet Bonet (54’20”), en la categoria femenina. A més del trofeu de la cursa tots dos han rebut com a guardó el seu pes en cava, 67 i 55 quilos respectivament. També han estat guardonats els tres primers classificats de les categories masculines i femenines júnior, sènior i veterans.

Més premiats

Aquest any, la Cursa Solidària País del Cava ha mantingut els premis que s’han entregat a la resta de participants a la iniciativa, com el II Memorial Pitu Cols, en record al membre destacat de la Confraria del Cava durant 24 anys que va morir ara fa dos anys. Aquest premi, patrocinat pel també confrare de l’entitat Tomàs Salvador, ha guardonat el participant més veterà i el més jove de la cursa. La més gran ha tornat a ser Josefina Blanch, una dona de 85 anys que ja ha participat en gairebé totes les curses. La més jove ha estat Mireia Rio, un bebè de només 1 mes que ha fet la cursa amb el seu pare.

En aquesta edició també hi ha hagut premis per als millors equips, tant femení com masculí. El primer guardó ha estat per l’Esportiu Penedès i el segon per Run 4 You. L’Esportiu Penedès també ha estat guardonat com l’equip més nombrós que ha participat a la VIII Cursa Solidària País del Cava.

Com a novetat, aquest any tots els participants rebran un diploma commemoratiu de la seva participació en aquest acte, que es lliurarà a tots els corredors a través del correu electrònic en els pròxims dies.

 

 

PRESENTACIÓ

La Confraria del Cava de Sant Sadurní i Octagon Esedos organitzen la VIII Cursa Solidària País del Cava amb l’objectiu de donar a conèixer el món del cava i alhora col•laborar amb les causes solidàries de La Marató de TV3, que enguany va dirigida a les malalties del cor, aportant la recaptació íntegre de la inscripció dels participants a la cursa.

La cursa es oberta a tothom que accepti i respecti el present reglament.

logos tots cursa cava 2014

REGLAMENT

01  CURSA

Dia: Diumenge 26 d’octubre 2014.

Sortida: Rambla Nostra Senyora de Vilafranca del Penedès – 10’00 h.

Arribada: Pla d’en Mestres de Sant Sadurní d’Anoia.

Distància i recorregut: El trajecte té una distància de 13’4 km i va de Vilafranca del Penedès a Sant Sadurní d’Anoia per les carreteres C-15 i C-243. Es pot participar corrent o caminant. El trànsit estarà tallat durant la cursa i es dona un temps màxim de tres (3) hores per finalitzar la cursa. Els quilòmetres estaran degudament senyalitzats.

Pitrals: s’entregaran els divendres 24 a l’Oficina de Turisme de Sant Sadurni d’Anoia (CIC Fassina) i el dissabte 25 d’octubre a l’Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (Km0 EnoturismePenedès),  i el mateix diumenge 26 d’octubre a partir de les 08’00h a la sortida de la cursa. El xip pel cronometratge va adossat al pitral i es d’un sol ús, no s’ha de retornar; per això, el pitral ha d’estar ben visible. El canvi de pitral suposa la desqualificació. Queda totalment prohibit entrar al recinte d’arribada sense pitral.

La cursa podrà ser suspesa o modificada per inclemències   meteorològiques o qualsevol altra incidència, si així ho determina el director de cursa.

Els únics vehicles que podran seguir la cursa seran els expressament autoritzats per l’organització.

Aquesta cursa es regeix pel reglament oficial de la comissió de curses de fons de la Federació Catalana d’Atletisme.

 

02  CATEGORIES

La cursa està estructurada en les categories per gènere (masculina i femenina); i per edat (Júniors – menys de 18 anys, Sèniors – de 18 a 34 anys, Veterans A – de 35 a 45 anys, Veterans B – més de 46 anys).

 

03  INSCRIPCIONS

Els passos a seguir per inscriure’s son els següents:

 1. Accedir a www.runedia.com/inscripcio/20140846
 2. Omplir degudament el formulari d’inscripció.
 3. Marcar si es desitja adquirir la samarreta de la cursa.
 4. Efectuar el pagament de la inscripció i la samarreta, si s’escau, seguint les indicacions del sistema.
 5. Imprimir el comprovant d’inscripció per presentar a la recollida del dorsal.

Un cop acceptada la inscripció, no es tornarà el seu import. Les inscripcions es tancaran el 22 d’Octubre de 2014 o quan s’arribi als 2.000 participants. NO S’ACCEPTARAN INSCRIPCIONS EL MATEIX DIA DE LA CURSA.

Preu inscripció: 10€, íntegrament destinats a La Marató de TV3.

Preu de la samarreta: 6€. Es recolliran juntament amb el pitral.

 

04  SERVEIS ALS PARTICIPANTS

Transport:  La cursa comptarà amb autobusos llançadora que faran el recorregut Sant Sadurní d’Anoia – Vilafranca del Penedès – Sant Sadurní d’Anoia. El primer servei  començarà  a les 8:00h a Sant Sadurní i l’últim autobús sortirà també des de Sant Sadurní a les 13:30h. Els punts de recollida dels participants seran al C.A.P. de Sant Sadurní (C/ Gelida sn) i la parada d’autobús del carrer de Santa Clara de Vilafranca del Penedès.

Avituallaments: Hi haurà 3 punts d’avituallament, un a La Granada (aigua i fruita), un altre a Subirats (aigua i fruita) i un darrer a l’arribada a Sant Sadurní d’Anoia (Aquarius)

Dutxes i vestidors: Desprès de la cursa, els participants podran dutxar-se i canviar-se de roba en el Pavelló Municipal de Sant Sadurní d’Anoia situat a la zona esportiva.

Guarda-roba: Els participants podran entregar les seves pertinences personals dins d’una bossa/motxilla en el recinte de la sortida i l’organització les traslladarà i les entregarà al seus propietaris en el recinte de l’arribada de Sant Sadurní d’Anoia .

Medicina Esportiva: Atencions durant el trajecte quan sigui necessari.

Fisioteràpia: En el recinte d’arribada.

 

05  PREMIS

Absolut: El primer classificat absolut masculí i la primera classificada absoluta femenina rebran el trofeu de campió i el seu pes en ampolles de cava.

Categoria: Trofeu pels 3 primers classificats de cada categoria masculina i femenina. Quedaran exclosos els guanyadors de l’absoluta.

II Memorial Pitu Cols: aquest premi s’entregarà al participant més gran i al més jove. La organització podrà demanar el document corresponent per comprovar la edat dels participants.

Premi Avinyonet del Penedès: dues entrades per a la visita al monestir romànic de Sant Sebastià dels Gorgs per a els 100 primers a arribar a la meta.

Gran Premi Subirats Capital de la Vinya:

–       1 premi a l’equip masculí/femení que finalitzi la prova amb la participació més nombrosa.

–       1 premi al millor equip masculí sumant el temps dels 5 primers.

–       1 premi al millor equip femení sumant el temps dels 3 primers.

El premi son visites enoturístiques del municipi de Subirats.

 

 06 OBSEQUIS PER A TOTS ELS PARTICIPANTS

Copa de Cava i coca pels participants majors de 18 anys i detall de xocolata i coca pels participants menors de 18 anys.

Placa de Cava commemorativa de la cursa.

 

07 ACCEPTACIÓ I CONSENTIMENT

Amb l’acceptació d’aquest reglament, cada participant o el seu tutor reconeix que la seva participació en aquesta cursa implica riscos. En conseqüència, allibera els organitzadors, patrocinadors, col·laboradors, treballadors i entitats implicades a la cursa de totes les accions, plets i demandes de qualsevol tipus legal o equitat, incloent, encara que no de forma única, el risc de lesió per participar en aquesta cursa i el risc de pèrdua d’objectes personals per robatori o altres. El participant declara haver estat examinat per un metge i declarat  en condicions per poder participar.

Tanmateix, el participant dóna el seu consentiment als organitzadors per gravar qualsevol o tota la participació en aquesta cursa en forma de fotos, vídeo, televisió o altres mitjans, coneguts o no, per a utilitzar-los, sense importar qui, en qualsevol forma de publicitat, promoció, anuncis, etc, sense cap tipus de reemborsament cap al participant, ni la necessitat de pagar cap tarifa.

 

ORGANITZADORS

 • Confraria del Cava Sant Sadurni
 • Octagon Esedos S.L.

 PATROCINADORS INSTITUCIONALS

 • Consell Comarcal de l’Alt Penedès
 • Ajuntament de Vilafranca del Penedès
 • Ajuntament de la Granada
 • Ajuntament d’Avinyonet
 • Ajuntament de Subirats
 • Ajuntament de Sant Sadurni d’Anoia

 PATROCINADORS

 • Consell Regulador del Cava
 • El Periódico
 • Francisco Oller
 • Marc Marti
 • Manter
 • RAC 105
 • Sport
 • Vilamòbil Audi

COL.LABORADORS

 • Autocars Vendrell: un autocar pel transport de participants
 • Ca l’Arseni: coca
 • Cadena Ser: promoció
 • Cobega: 2.000 llaunes d’Aquarius
 • Club Esportiu Penedès: organització tècnica de la cursa
 • Construccions Tabaquista: identificadors sortida i quilometratge
 • Decordal: trofeu Memorial Pitu Cols
 • Deixalles i Transports A. Plazas S.A.: logística
 • El 3 de Vuit: promoció
 • Esports Penedès: promoció
 • Federació Catalana d’Atletisme: cobertura federativa.
 • Il Picarolo: manutenció voluntaris
 • La Fura: promoció
 • Mas Albornà: neteja i vehicle tancament de cursa
 • Món del Cava: logística
 • Oficina de Turisme de Sant Sadurni d’Anoia (CIC Fassina): cessió espai recollida pitrals
 • Oficina de Turisme de Vilafranca del Penedès (Km0 EnoturismePenedès: cessió espai recollida pitrals
 • Penedès Televisió: promoció
 • Pere Amat: vehicle guarda-roba
 • Protecció Civil: vigilància i seguretat
 • Radio Sant Sadurni: promoció i locució de l’arribada
 • Radio Vilafranca: promoció
 • Restaurant – Cafeteria Casino: cessió pèrgola recollida pitrals
 • Robert Cardús: copes
 • Serveis Mèdics Penedès: servei de rehabilitació (fisioteràpia) i servei de medicina esportiva ( metges).
 • Serveis Penedès: cronòmetre arribada
 • Simon Coll: xocolata
 • Sol i Vi: avituallament Subirats
 • TN Produccions: reportatge audiovisual i informació web
 • TR3SC: promoció

 

INFORMACIÓ

Per més informació:

 • http://confrariacava.com/web/cursa-solidaria-pais-del-cava-2014/
 • Confraria del Cava – 93 891 28 03
 • Octagon Esedos – 93 818 29 00

poster cursa del cava 2014_OK

– See more at: http://confrariacava.com/web/torna-la-cursa-solidaria-pais-del-cava/#sthash.khHieRia.dpuf